Mm. näistä olen kirjoittanut:

sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Superhypermegajumboturbosalva

Vääntäydyin tutkailemaan kotikosmetiikkaainevarastoa (huh, liian pitkä sana mun tänään edes käsittää) kun Tyttö näytti talven kuivattamia pikku kätösiään. Ääk, jotakin piti tehdä kun normaalisti tytön iho on sileä ja pehmoinen kuin vauvan pylly. Kaikki ohdakeöljysalvat olivat jo menneet eteenpäin ja huuletkin olivat tytöllä rohtuneet. Keksin alkaa tehdä superhypermegajumboturbosalvaa. Tuolla ne nyt ovat viilenemässä ja kovettumassa hylsyissä. Niitä tulikin yli kymmenen! Hylsyt ovat isompia kuin huulirasvahylsyt, mutta pienempiä kuin stick-deodorant-hylsyt. Oikein käteviä. Ehkä tätä piisaisi koko talveksi perheenjäsenien kuiville huulille, käsille, kantapäille ja jopa muulle iholle. Olen nyt totaalisen jumiutunut kotiin mutta sentään jotain sitä näköjään saa aikaiseksi varsinkin jos äidinvaistot tällä tavalla aktivoidaan lasten toimesta..
Aineksia löytyy Pienestä Tuoksukaupasta, ja GraceFruitilta (UK) ja luontaistuotekaupoista(neitsytkookosöljy) 
ainekset:
20g mehiläisvahaa
20g lanoliinia
20g neitsytkookosöljyä
20g ohdakeöljyä
20g calendulaöljyä
10g risiiniöljyä
5g jojobaöljyä
5g E.vit. öljyä
20 tippaa mansikan tuoksuista huulirasvaan sopivaa tuoksuöljyä   
Mehiläisvaha, lanoliini ja kookosöljy punnitaan teräsastiaan (käytin 5dl astiaa, jossa pieni kaatonokka) ja laitetaan miedolle lämmölle levylle. (voi sulattaa myös vesihauteessa) Punnitaan loput aineet toiseen astiaan ja yhdistetään lämmitettyihin aineisiin kun ne ovat sulaneet ja levy on napsautettu pois päältä. Tässä vaiheessa seos voi alkaa jähmettyä kun kylmät aineet sekoittuvat lämpimiin. Pidä sammutetulla lämpimällä levyllä ja sekoittele kunnes seos on kokonaan nestemäistä. Kaada nopeasti hylsyihin tai pieniin purkkeihin. Anna jähmettyä.

torstai 13. joulukuuta 2012

kutinasalva

Heip lukijat! Olen ollut niin kipeä koko syksyn etten ole postannut tänne blogiin mitään. Eipä ole hirveästi ollut postattavaakaan enkä halua sairauksista tässä blogissa puhua. Sairaus varjostaa elämääni niin isolla tavalla että olkoon nyt tämä blogi tautivapaata vyöhykettä.

Pojalla tuli ihottumaa kyynertaipeisiin ja iho oli muutenkin kuiva ja kutiseva. Luin jostakin päin nettiä että ohdakeöljy hillitsee kutinaan. Tein sitten poikaa varten vedetöntä salvaa ja se on auttanut hienosti. Annoin yhden purkin myös ystävälle jolla on kuiva ja kutiseva iho ja myöskin hän oli erittäin tyytyväinen. Salvaan laitoin 30g mehiläisvahaa, 30g neitsytkookosöljyä ja 50g ohdakeöljyä, jonka muuten tilasin Pienestä Tuoksukaupasta. Ensin sulatin Mehiläisvahan ja kookosöljyn miedolla lämmöllä teräsastiassa liedellä. Sitten kaadoin ohdakeöljyn mukaan, sekoitin ja täytin purkit. Heti kun seos oli jäähtynyt sitä saattoi käyttää ja tuoksu on oikein mieto ja hyvä mehiläisvahan ja kookosöljyn ansiosta. Ei haittaisi vaikka salva olisi vähän löysenpää, joten seuraavalla kerralla lisään ehkä vähän ohdakeöljyn osuutta.

Suunnittelin tekeväni seuraavaksi uuden satsin suklaakahvisaippuaa kun se on ollut supersuosittua ystävien ja sukulaisten keskuudessa ja ajat sitten loppunut. Myös huulirasvakausi on alkanut ja ehkäpä mansikantuoksuista huulirasvaa voisi tehdä. Olen tilannut sitä vasten Pienestä Tuoksukaupasta lanolinia eli lammasvillan rasvaa. Ehkä laitan myös kookosöljyä ja manteliöljyä.