Mm. näistä olen kirjoittanut:

torstai 13. joulukuuta 2012

kutinasalva

Heip lukijat! Olen ollut niin kipeä koko syksyn etten ole postannut tänne blogiin mitään. Eipä ole hirveästi ollut postattavaakaan enkä halua sairauksista tässä blogissa puhua. Sairaus varjostaa elämääni niin isolla tavalla että olkoon nyt tämä blogi tautivapaata vyöhykettä.

Pojalla tuli ihottumaa kyynertaipeisiin ja iho oli muutenkin kuiva ja kutiseva. Luin jostakin päin nettiä että ohdakeöljy hillitsee kutinaan. Tein sitten poikaa varten vedetöntä salvaa ja se on auttanut hienosti. Annoin yhden purkin myös ystävälle jolla on kuiva ja kutiseva iho ja myöskin hän oli erittäin tyytyväinen. Salvaan laitoin 30g mehiläisvahaa, 30g neitsytkookosöljyä ja 50g ohdakeöljyä, jonka muuten tilasin Pienestä Tuoksukaupasta. Ensin sulatin Mehiläisvahan ja kookosöljyn miedolla lämmöllä teräsastiassa liedellä. Sitten kaadoin ohdakeöljyn mukaan, sekoitin ja täytin purkit. Heti kun seos oli jäähtynyt sitä saattoi käyttää ja tuoksu on oikein mieto ja hyvä mehiläisvahan ja kookosöljyn ansiosta. Ei haittaisi vaikka salva olisi vähän löysenpää, joten seuraavalla kerralla lisään ehkä vähän ohdakeöljyn osuutta.

Suunnittelin tekeväni seuraavaksi uuden satsin suklaakahvisaippuaa kun se on ollut supersuosittua ystävien ja sukulaisten keskuudessa ja ajat sitten loppunut. Myös huulirasvakausi on alkanut ja ehkäpä mansikantuoksuista huulirasvaa voisi tehdä. Olen tilannut sitä vasten Pienestä Tuoksukaupasta lanolinia eli lammasvillan rasvaa. Ehkä laitan myös kookosöljyä ja manteliöljyä.

1 kommentti:

  1. Kuulostaa hyvältä tuo kutinavoide. Itselläni ei ole sellaista ongelmaa, mutta useammalla sukulaisella on. Eli kokeiluun menee vaan kun tuoksukauppa aukeaa.

    VastaaPoista

tee minut iloiseksi ja möläytä kommentti!