Mm. näistä olen kirjoittanut:

sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Superhypermegajumboturbosalva

Vääntäydyin tutkailemaan kotikosmetiikkaainevarastoa (huh, liian pitkä sana mun tänään edes käsittää) kun Tyttö näytti talven kuivattamia pikku kätösiään. Ääk, jotakin piti tehdä kun normaalisti tytön iho on sileä ja pehmoinen kuin vauvan pylly. Kaikki ohdakeöljysalvat olivat jo menneet eteenpäin ja huuletkin olivat tytöllä rohtuneet. Keksin alkaa tehdä superhypermegajumboturbosalvaa. Tuolla ne nyt ovat viilenemässä ja kovettumassa hylsyissä. Niitä tulikin yli kymmenen! Hylsyt ovat isompia kuin huulirasvahylsyt, mutta pienempiä kuin stick-deodorant-hylsyt. Oikein käteviä. Ehkä tätä piisaisi koko talveksi perheenjäsenien kuiville huulille, käsille, kantapäille ja jopa muulle iholle. Olen nyt totaalisen jumiutunut kotiin mutta sentään jotain sitä näköjään saa aikaiseksi varsinkin jos äidinvaistot tällä tavalla aktivoidaan lasten toimesta..
Aineksia löytyy Pienestä Tuoksukaupasta, ja GraceFruitilta (UK) ja luontaistuotekaupoista(neitsytkookosöljy) 
ainekset:
20g mehiläisvahaa
20g lanoliinia
20g neitsytkookosöljyä
20g ohdakeöljyä
20g calendulaöljyä
10g risiiniöljyä
5g jojobaöljyä
5g E.vit. öljyä
20 tippaa mansikan tuoksuista huulirasvaan sopivaa tuoksuöljyä   
Mehiläisvaha, lanoliini ja kookosöljy punnitaan teräsastiaan (käytin 5dl astiaa, jossa pieni kaatonokka) ja laitetaan miedolle lämmölle levylle. (voi sulattaa myös vesihauteessa) Punnitaan loput aineet toiseen astiaan ja yhdistetään lämmitettyihin aineisiin kun ne ovat sulaneet ja levy on napsautettu pois päältä. Tässä vaiheessa seos voi alkaa jähmettyä kun kylmät aineet sekoittuvat lämpimiin. Pidä sammutetulla lämpimällä levyllä ja sekoittele kunnes seos on kokonaan nestemäistä. Kaada nopeasti hylsyihin tai pieniin purkkeihin. Anna jähmettyä.

2 kommenttia:

  1. Hei! Aika hiljaiseloa blogissasi ollut! Kiva olisi lukea kuulumisiasi ja ajatuksiasi! Jaksaisitkohan taas blogata... edes vähän.

    Mukavaa syksyn alkua! :)

    Mirkku

    VastaaPoista
  2. Kiitti Mirkku kommentista! En ole oikein duunaillut mitään sellaista mitä tähän blogiin kandeis postata. Minulla on ollut niin paljon tekemistä terveysongelmien selättämisessä ja opintojen alkamisessa. Kiitos mielenkiinnosta. Kommenttisi lämmitti mieltä!

    VastaaPoista

tee minut iloiseksi ja möläytä kommentti!