Mm. näistä olen kirjoittanut:

maanantai 14. toukokuuta 2012

Sen ajan murheet ja pää pilvissä kulkemista

Vähän hiljaista täällä blogissa. Tosin pitänee olla kärsivällinen kun tämän vasta aloitin. Edellisellä blogillani oli niin paljon lukijoita että tunnen fiilikseni kärsimättömäksi. En kuitenkaan halua jatkaa vanhaa blogia, koska mielestäni kirjoitin sinne liian avoimesti ja niin kovin vaikeana ja kriisillisenä elämänaikana. Ehkäpä tästä blogista tulee sitten tylsä koska en tarjoa mitään sosiaalipornoa täällä. Vanhasta tottumuksesta tekisi mieli kirjoittaa syvällisemminkin. Katsotaan mihin päädyn. Olen jo aikuisempi. Olen oppinut olemaan harkitsevisempi.

Tänään tuli postista Pienen Tuoksukaupan paketti. Se on samalla paikkakunnalla ja minä olen laiska ja mökkihöperö. Olisin voinut säästää postikulut noutamalla tuotteet suoraan yrityksestä! Ah, miten tänne huonosti nukutun yön jälkeiseen pieruiseen mökkiin paistaa nyt innostuksen ja inspiraation aurinko! tehtailin eilen jopa huvikseni etiketin tynkää siltä varalta että on pakko jossain vaiheessa alkaa myymään ylipursuavia saippuavarastoja. Avasin tilin kuvatoimistosta josta löysin mieleisiäni kuvia brändiä varten. Koska teen työkseni eläkkeen päälle hieman graafista suunnittelua tai jotakin etäisesti sitä muistuttavaa, tarvitsen hyvää kuvatoimistoa. Minä valitsin Depositphotosin. Pitäisi keksiä saippualleni tuotemerkin nimi. Tapani mukaan unelmoin ja menen asioiden edelle. Ensin pitäisi kunnolla oppia valmistamaan sitä saippuaa! Otin selvää mitä maksaa yhden reseptinsä tutkituttaminen asiantuntijalla, joka arvioi sen tuoteturvallisuuden. Puhutaan hinnoista 100€ ylöspäin/ resepti. Minulle on selvää etten tee tätä rahasta vaan mieleni virkistykseksi harrastuksena. Myynti kattaisi materiaalikuluja ja asiakaspalvelu herättelisi piiloutuneita sosiaalisia kykyjäni. Jos tekemäni saippuat ovat hyväksi asiakkaitteni iholle ja kauniit ja tuoksuvat saippuat ilostuttavat, se täyttää minussakin itsekästä tarvetta olla vuorovaikutuksessa ihmisten kanssa ja auttaa. Sille on tietysti monia väyliä, mutta mikä sen luontevampi väylä kuin sen kaltainen joka on syntynyt unelmoinnista ja spontaanista tarpeesta luoda uutta.

Pienen tuoksukaupan paketissa oli väriaineita ja tuoksyöljyjä. Ne ovat tunnettuja ja valmiiksi tutkittuja joten ne voi tarvittavine tuotetietoineen lisätä saippuoiden aineosaluetteloon perusreseptin lisäksi ilman että joka värisen ja tuoksuisen saippuan reseptin joutuu erikseen tutkituttamaan. Myyntilupa haetaan TUKESilta, joka on sitten sen ajan murhe se.. Yrittäjänä olen tottunut juoksemaan luukulta toiselle ja täyttelemään kaavakkeita. Onneksi on tuo selväpäinen, kärsivällinen ja rauhallinen ukko apuna. Apua tarvitsen vielä siinä miten tuotetidot ja INCI-luettelo laaditaan oikeaoppisesti. Mutta sekin on sen ajan murhe! Voi että kun oli ihana haistella noita tuoksuja! Yksi niistä on lakritsa. Kuvitelkaa tummaa lakritsintuoksuista oliiviöljysaippuaa joka pehmeästi puhdistaa ja hoitaa ihon. Jälkeen jää vieno laksitsin ja aniksin tuoksu, joka sopii niin tytöille kuin pojille!

Tilasin pari silikonista leipävuokaa saippuoiden tekoa varten. Ne olivat kalliita, mutta todennäköisesti hyvälaatuisia. Niitä kehuttiin riittävän tukeviksi, jotta pitkät sivut eivät löpsötä ulospäin saippuamassan painosta. Saippuamuotteja on monenlaisia. Minä en tykkää ährätä suojamuovien teippauksien parissa ja sain jo yhdet saippuat jämähtämään metallivuokaan, joten vannon silikonin nimeen!

Meillä on poika oksennustaudissa ja ehkäpä sitten kohta koko perhe yksi toisensa jälkeen. Odottelen aikoja parempia ja pidättelen innostusta. Vaikkakin nykyisessä terveydentilassa innostus näyttäytyy ulospäin jonain varsin muuna kuin paremman terveyteni päivinä. Ehkä joku minut paremmin tunteva voisi mainita ylimääräisestä silmien pilkahduksesta sen sijaan että hyppisin ja pomppisin ja avaisin sanaisen arkkuni kelle tahansa joka eteeni ilmaantuu joutuen idearyöppyni uhriparaksi.

Ehkäpä en annakaan saippuoilleni mitään nimeä. Tuossa etiketissä on keskellä aukko, johon voisi kirjoittaa tuoksun. Silloin siinä lukisi yksinkertaisesti esim. vain "käsintehtyä lakritsi saippuaa" tuotetietojen ohella paketissa lukisi lisäksi tekijän nimi ja sähköpostiosoite siltä varalta että joku tahtoo tilata tuotetta lisää, mahdollisesti nettisivut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

tee minut iloiseksi ja möläytä kommentti!