Mm. näistä olen kirjoittanut:

sunnuntai 20. toukokuuta 2012

suklaa- ja lakritsisaippuat

Keittelin eilen vesihauteessa aikaisemmin pieleen menneen suklaasaippuan. Pieleen se meni kahdesta syystä: 1. Se jämähti kiinni liian jämäkkään muotiin, josta sen joutui kaivelemaan irti. (sotkua!!!) En vielä silloin tiennyt että hetki pakastimessa olisi voinut auttaa. 2. en liottanut marmorointia varten tekemääni titaanioksidia ensin veteen, jolloin siitä jäi massaan kökköjä. Kuvassa ne näkyvät valkoisina pieninä pisteinä. Eivät haitanne käytössä eivätkä paljoa esteettisestikään!
 Keitin seosta noin tunnin, jonka aikana lisäsin vähän vettä notkisteeksi ja lopuksi vielä vähän lisää suklaan tuoksuista tuoksuöljyä ja pari ruokalusikallista kahvijauhetta. Kahvijauhe auttaa keittiössä poistamaan käsistä ruoan hajuja, kuten kalan. Tästä tuli siis minun versio keittiösaippuasta. Otan viikon kuluttua käyttöön!
Lakristisaippuani värjäys epäonnistui, joten sulatin satsin. Sitä en kyllä keitellyt, vaan jatkan kypsyttämistä vielä muutaman viikon. Kummatkin saippuat kun ovat oliiviöljypohjaisia, joten kypsyvät hitaanlaisesti. Kuitenkin sulatusvaiheen lämmöt varmaankin ovat nopeuttaneet kypsymistä, joten montaa kuukautta ei varmaankaan tarvitse vartoa, että saippua on kunnolla valmista. Lisäsin lopuksi mustaa väriainetta ennen muottiin laittoa. Näissä kummassakin saippuassa käytin muottina maitotölkkiä.

4 kommenttia:

 1. Ihan komiathan niistä tuli! Saippuan saaminen mustaksi kuuluu olevan hyvin hankalaa - etenkin, jos haluaa vielä valkoista ja värjäämätöntä vaahtoa. (Kommentoimassa linnea saippuapalstalta)

  VastaaPoista
 2. Kiitos, Jenni! Minäkin olin ulkonäköihin ihan tyytyväinen. tulee jotkin graniitit mieleen. En ole vielä testannut lakritsisaippuoita. Saa nähdä tuleeko kädet likaisemmaksi pestessä kuin muuten tulisi! Jos nuo puhdistavat kädet niin sitten ovat oiva lahja johonkin perheeseen, jossa poikalapsia. Luulisivat että tykkäävät lakusaippuasta.

  VastaaPoista
 3. Nuohan ovat hienoja! Ylempi on kuin hiekkaa ja alempi kuin hiiltä.

  VastaaPoista
 4. Kiitoksia, Kirppu! Suosittuja ovat olleet. Osa lakritsisaippuoistakin on jo mennyt eteenpäin kera varoituksen että ovat valmiit vasta 15.6. =)Tämä eka suklaasaippuasatsi on jo kokonaan mennyt tutuille. Itelle jäi vain kämänen kantapala ;D

  VastaaPoista

tee minut iloiseksi ja möläytä kommentti!