Mm. näistä olen kirjoittanut:

keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Tänään on ollut hikinen kalsaripäivä. Toipumista Lapin reissusta. Mentiin koko perhe lentokoneella Rovaniemelle ja sieltä ystävä haki meidät Pelloon, jossa oli ihanat valmistujaisjuhlat. Majapaikka oli juhlien kuningattaren anoppilassa, jossa meitä pidettiin kuin kukkaa kämmenellä. Mietin, olisiko pitänyt jäädä kotiin kun terveys on taas viime aikoina ollut niin huono että koen olevani vaivaksi joka paikassa, mutta minulle vakuutettiin että oli kiva kun pääsin juhliin. Koskakokan uskaltaisi soittaa laboratorioon ja kysyä löytyikö viime kokeista jotain selitystä huonoon oloon?

Uskomatonta, että kolme maakilpikonnaa osaa pitää niin kovaa meteliä yrittäessään kaivautua Kiinaan talon nurkista kun päästin ne vähän terraariostaan jaloittelemaan. Ovat tyyppiesimerkkejä siitä että ei se määränpää ole tärkeä vaan matka. Hiukka vähemmän järkevän näköistä menoa kun jumittavat tuntikausia samassa nurkassa kynnet lattiaparalla sutien ja kilpi seinään kolisten. No, äly on yliarvostettua. Meillä on täällä kaksi kilpparinaarasta, jotka saattavat kohta munia. Olisi mahtavaa saada edes yksi poikanen onnistumaan. Itseviritetty hautomakone on koko ajan valmiudessa. Suuri vaara vain on, että ehtivät jyrätä muniensa yli ennenkuin ne saa pelastettua hautomoon tai jemmaavat ne niin syvälle pohjamateriaaliin ettei niitä huomaa. Terrassa ei ole riittävän lämmin, jotta niitä voisi hautoa siellä.

Tilasin netistä lipeää, suklaan tuoksua ja titaanioksidia. Aijon tehdä kotitekosita oliivisaippuaa suklaantuoksuisena. Titaanioksidi tulee väriksi yhteen kerrokseen. Kahvinpuruja ajattelin päällikerrokseen, jotta toinen puoli saippuasta olisi kuorivaa. Kuulemma tuollaisesta saippuasta saa vähemmän kuivattavaa kuin kaupansaippuasta varsinkin kun sitä kypsyttää useita kuukausia.

Pitkästä aikaa haluttaisi taas tehdä jotain juttuja ihan myyntiin asti. Olen kaivannut asiakaspalveluhommia, vaikka ihan pienimuotoista. En olisi uskonut että tekisi mieli mennä torille myymään jotain, kuten vaikka tuota itsetehtyä saippuaa, koruja tms. Torilla on pääasiassa erittäin mukavia ihmisiä asiakkaina. Tulisi samalla testattua että voisiko sitä tehdä esim. pari päivää viikossa töitä sen sijaan että olisi ihan kokonaan sairaseläkkeellä.

3 kommenttia:

  1. Tuosta oman saippuan myynnistä. Olet näemmä tehnyt jo kaikki turvallisuustarkastukset saippuareseptistäsi. Oliko kuinka hintavaa? Montako reseptiä tutkitutit? Oliko paljon paperisotaa?

    VastaaPoista
  2. Niin ja tervetuloa kommentoimaan ja lukemaan myös minun blogiani. :)

    VastaaPoista
  3. Aamu-Usva, kiitos tosi paljon blogivisiitistä! Vielä en ole hoitanut lupa-asioita kuntoon. Toxlexilta otin sen verran selvää asioista että maksaa alvin kera parisen sataa / resepti tuo turvallisuusarvio. Sen päälle tulevat kulut terveystarkastajan käynnistä. Harkitsen tarkkaan, myynkö saippuaa vai teenkö vain tuttaville ja omalle perheelle.

    VastaaPoista

tee minut iloiseksi ja möläytä kommentti!